Hoe gaan we te werk

Als je 18+ bent bespreken we in een kennismakingsgesprek jouw hulpvraag en verwachtingen. Na dit gesprek laat ik je weten of ik je kan helpen en laat jij me weten of je met mij door wilt gaan. Dan volgt een intake gesprek, schrijf ik een behandelplan en daarna starten we het traject. Een sessie duurt 60 min. en na 5 sessies hebben we een evaluatiemoment. De gesprekken vinden doorgaans om de week plaats. Mocht het zo zijn dat je bij mij niet op de juiste plek zit, dan kunnen we samen kijken of ik je kan doorverwijzen.

Wat ga ik doen

De therapievorm die ik aanreik stem ik af op jou en je persoonlijke situatie. Vanuit verschillende psychologische stromingen gebruik ik wetenschappelijk bewezen therapievormen zoals de Transactionele Analyse, Motiverende gespreksvoering, EMDR, Voice Dialogue, de RET ( rationeel emotieve therapie ) en Contextuele therapie. We kunnen ook praktisch werken met beeldcommunicatie of delenwerk. Het werken met poppetjes kan veel inzicht geven in processen en patronen en lichaamsgerichte therapie is soms ook onderdeel van de therapie. 

Ook is EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing ) een methodes die we in kunnen zetten in de therapie. Het is een techniek die succesvol wordt toegepast bij het verwerken van trauma en angsten. Het is bedoeld voor mensen die last hebben van heftige emoties veroorzaakt door een éénmalige gebeurtenis of door nare ervaringen. Herinneringen aan deze situaties en gebeurtenissen zijn emotioneel beladen. Het kan een sluimerend gevoel zijn op de voorgrond of achtergrond aanwezig, of het steekt fel de kop op bij een gebeurtenis die lijkt op de "heftige" situatie, of als je er alleen al aan denkt. Misschien heb je als gevolg hiervan last van herbelevingen of nachtmerries of vermijd je bepaalde situaties omdat je dat nare angst gevoel niet wil voelen. We bespreken samen of EMDR therapie helpend kan zijn voor je klachten. 

Kosten
Een kennismakingsgesprek is kosteloos. Het intakegesprek duurt 90 min. en kost 130 euro. De individuele sessies duren ongeveer 60 min. en kosten 82,50 euro en zijn BTW vrijgesteld. Een EMDR sessie kost 100 euro en is ook BTW vrij.  


Afmelden
Kun je door omstandigheden niet komen laat het dan uiterlijk 24 uur van te voren weten. Via de mail ontvang je een afspraak herinnering.  Bij niet op tijd afmelden breng ik de afspraak in rekening. Dat geldt ook voor mij, als ik de afspraak binnen 24 uur annuleer, wordt de eerste sessie daarna niet in rekening gebracht. 

Vergoeding
De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of deels vergoed vanuit een aanvullende verzekering, je kunt hier zien hoe dat voor jou is geregeld. Dat is vanwege het feit dat mijn praktijk voor psychosociale therapie en coaching is aangesloten bij:

• De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG):  Registerlid NFG : 9632
• Het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): licentie 220801R 
• AGB-code therapeut 90114718
• AGB-code praktijk: 90091603 
• Ik sta ingeschreven bij de KvK nummer 87467410 en tevens staat de praktijk geregistreerd op het platform: 
www.vind-een-therapeut.nl en      bij www.ikzoekchristelijkehulp.nl

Voor de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) kun je een klacht doorgeven op de volgende site: https://www.de-nfg.nl/niet-tevreden-over-je-hulpverlener.html

Ik houd me aan de meldcode voor huiselijk geweld.
Ook houd ik mij aan de AVG richtlijnen.